Reductil

Reductil is een geneesmiddel dat ondersteuning biedt bij afvallen als je ernstig overgewicht of overgewicht met risicofactoren als een te hoog cholesterol of diabetes. Reductil is sinds 2001 een geregistreerd geneesmiddel is wereldwijd al door ruim 13 miljoen mensen gebruikt om hun overgewicht probleem op te lossen. Reductil heeft bewezen dat het u kunt helpen met afvallen.

Wat doet Reductil?
Doordat Reductil een gevoel van verzadiging oproept, heeft men minder behoefte aan eten. Ook heeft Reductil invloed op de stofwisseling. Het basis energieverbruik blijft ook tijdens het afvallen gelijk, waardoor je lichaam evenveel energie blijft verbruiken. Ook heeft afvallen met Reductil een gunstig effect op de concentraties van bloedvetten en bloedsuikerspiegels. Daarnaast hebben resultaten uitgewezen dat Reductil een zeer goed hulpmiddel is voor mensen met overgewicht en diabetes type 2 (suikerziekte).

Medicatie én leefstijlwijziging bij obesitas
(18-11) Medicatie om af te vallen wordt eigenlijk alleen aanbevolen in combinatie met een uitgebreid programma van dieetmaatregelen, lichaamsbeweging en gedragstherapie. In de praktijk wordt dit soort geneesmiddelen vooral voorgeschreven zonder dat er sprake is van enige verandering in de leefstijl. Dit beperkt uiteraard het effect.

In een onderzoek van een jaar werden vergeleken: uitsluitend medicatie in de vorm van 1 dd 15 mg sibutramine (Reductil®) uitgegeven in de eerstelijn tijdens consulten van 10 tot 15 minuten; uitsluitend leefstijladvies in 30 groepssessies; sibutramine plus 30 groepssessies; of sibutramine plus korte leefstijladviezen tijdens 8 consulten van 10 tot 15 minuten. Alle 224 obese deelnemers werden ook op een dieet van 1200 tot 1500 kcal per dag gezet en deden dezelfde oefeningen.

De combinatie van sibutramine plus groepssessies resulteerde in een gewichtsverlies van 12,1 ± 8,0 kg. Medicatie plus korte leefstijladviezen resulteerde in een daling van 7,5 ± 8,0 kg. Uitsluitend groepsgewijs leefstijladvies deed de deelnemers 6,7 ± 7,9 kg verliezen en uitsluitend medicatie 5,0 ± 7,9 kg. De deelnemers aan de combinatiebehandeling die regelmatig hun voedselinname bijhielden, verloren meer gewicht dan degenen die dat minder regelmatig deden.